preskoči na sadržaj

Login
Korisnik:
Lozinka:
dokumenti
malo soli...

Sve što trebam znati o tome kako valja živjeti, što činiti i kakav biti, naučio sam još u vrtiću. Mudrost me nije čekala na vrhu planine, na kraju dugog uspona školovanja nego se krila u pješčaniku dječjeg igrališta.
A evo što sam ovdje naučio:

- Sve podijeli s drugima!
- Igraj pošteno!
- Ne tuci ljude!
- Svaku stvar vrati gdje si je našao!
- Počisti za sobom!
- Ne uzimaj što nije tvoje!
- Kad nekoga povrijediš, ispričaj se!
- Peri ruke prije jela!
- Pusti vodu u zahodu!
- Topli keksi i hladno mlijeko su zdravi!
- Živi uravnoteženo: malo uči, malo razmišljaj, crtaj, slikaj, pjevaj i pleši, igraj se i radi – svaki dan od svega pomalo.
- Svakog poslijepodneva odspavaj!
- Kad iziđeš u svijet, budi oprezan u prometu, drži se za ruke i ne udaljavaj se od svoga druga!
- Ne zaboravi da čudo postoji!
        

 Robert Fulghum

Virtualna školska knjižnica

Školska knjižnica će za vrijeme nastave na daljinu biti ovdje kao podrška učenicima, roditeljima i učiteljima. Objavljivat ćemo sadržaje i poveznice na elektroničke knjige i časopise, besplatne kulturne događaje, edukativne igre i ostale  digitalne sadržaje.  Moći ćete slušati priče i  radioigre, čitati knjige, časopise i  slikovnice, prelistavati priručnike, pogledati neki film ili predstavu, razgledati hrvatske ili svjetske muzeje.  

Posjećujte virtualnu knjižnicu jer će se sadržaj kontinuirano nadopunjavati.

U ovom dijelu (niže na ovoj stranici, u rubrici "Pronađite nešto za sebe") moći ćete naći različite sadržaje vezane uz knjižnicu, a u podizbornicima RAZREDNA NASTAVA i PREDMETNA NASTAVA naći ćete sadržaje prilagođene dobi djeteta.

Uživajte do našeg ponovnog susreta uživo!

       

Pronađite nešto za sebe

Razno

 

Poveznice na različita mjesta koje vam mogu uljepšati dan...


Ideja za obiteljsko druženje:

http://www.djecjaposla.com/pogledajte-online-predstave-masa-je-supermoc-crvenkapica-jezeva-kucica-zimogrozni-i-medvjed-zec-covjek-i-lisica/   

Pogledajte online predstave Maša je supermoć, Crvenkapica, Ježeva kućica, Zimogrozni i Medvjed, zec, čovjek i lisica - Dječja poslaOnline predstave su osmišljene kako bi djeca dobila čim zabavniji sadržaj za vrijeme boravka u kući.

 

Zabava i igra 

Juhuhu portal 
Artrea 
Jezične igre s glagoljicom 

 

Radioigre: 

Na mrežnoj stranici www.radio.hrt.hr  u rubrici Emisije  mogu se pronaći sve emisije Dramskog programa Hrvatskog radija, a podcasti emisija omogućavaju naknadno slušanje emisija koje su emitirane u posljednja tri mjeseca. 

Na CARNET-ovom portalu Meduza u video na zahtjev paketima u rubrici Slušaonica nalazi se izbor od 100 radiodramskih emisija iz ciklusa Kutić poezije, Radioigra za djecu i mlade, Radijska scena, Radioigra, Radio atelje i Dokumentarna radiodrama namijenjenih korisnicima različitih dobnih skupina. 

 

ZVUČNE KNJIGE:  ulogirajte se preko svojih carnetovih adresa.  Detaljne upute o registraciji na portal e-lektire, pogledajte u kategorijama Predmetna i Razredna nastava.

https://lektire.skole.hr/audio-sadrzaji  

 Pošalji prijatelju Pošalji prijatelju
objavio: Daniel Šantić   datum: 17. 4. 2020.

Autori, autorska prava

Prilikom korištenja književnih, glazbenih, filmskih i drugih djela, potrebno je voditi računa o autorskom pravu i srodnim pravima. Autorsko pravo nad djelima traje za života autora i 70 godina nakon autorove smrti. Srodna prava (prava nakladnika, umjetnika izvođača, proizvođača fonograma i dr.) traju 50 (70) godina od objave ili izvođenja djela. Istekom zaštite autorskog prava, autorsko djelo postaje javno dobro te se može slobodno koristiti. Za djela koja su zaštićena autorskim pravom potrebno je dobiti dopuštenje nositelja autorskog prava za njihovu javnu objavu ili izvođenje. Sukladno iznimkama i ograničenjima autorskog prava dopušteno je koristiti ulomke autorskih djela te je dopušteno javno izvođenje ili scensko prikazivanje autorskih djela u obliku izravnog poučavanja na nastavi.

Više o tome možete naći u priloženoj prezentaciji.

Priloženi dokumenti:
AUTORSKO PRAVO I CITIRANJE-.pptx

linkovi

 

  Prijava i upis u srednje škole

 Pomoć u izboru daljnjeg obrazovanja ili izbora zanimanja

   


Oglasna ploča

e-Dnevnik

 

 

 


Upisi u srednje škole

Kalendar
« Kolovoz 2022 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
Prikazani događaji


Anketa
E-dnevnik je u odnosu na "stari" način:
Tražilica


preskoči na navigaciju