preskoči na sadržaj

Login
Korisnik:
Lozinka:
dokumenti
malo soli...

Sve što trebam znati o tome kako valja živjeti, što činiti i kakav biti, naučio sam još u vrtiću. Mudrost me nije čekala na vrhu planine, na kraju dugog uspona školovanja nego se krila u pješčaniku dječjeg igrališta.
A evo što sam ovdje naučio:

- Sve podijeli s drugima!
- Igraj pošteno!
- Ne tuci ljude!
- Svaku stvar vrati gdje si je našao!
- Počisti za sobom!
- Ne uzimaj što nije tvoje!
- Kad nekoga povrijediš, ispričaj se!
- Peri ruke prije jela!
- Pusti vodu u zahodu!
- Topli keksi i hladno mlijeko su zdravi!
- Živi uravnoteženo: malo uči, malo razmišljaj, crtaj, slikaj, pjevaj i pleši, igraj se i radi – svaki dan od svega pomalo.
- Svakog poslijepodneva odspavaj!
- Kad iziđeš u svijet, budi oprezan u prometu, drži se za ruke i ne udaljavaj se od svoga druga!
- Ne zaboravi da čudo postoji!
        

 Robert Fulghum

Vijesti

Škola u prirodi

Učenici četvrtih razreda škole Pučišča, Pražnica, Gornji Humac  i Postira u razdoblju od 7.6. do 10.6. 2022.  posjetili su Gorski kotar u sklopu izvanučionične terenske nastave (škola u prirodi).  


Sa svojim su učiteljicama bili smješteni u planinarskom centru  na brdu Petehovac iznad Delnica, najvišeg naseljenog mjesta u Republici Hrvatskoj. Program aktivnosti napravili su učitelji razrednici u skladu sa preporukama obrazovnog kurikuluma i pedagoškim zahtjevima o istraživačkoj nastavi. U tri dana boravka naši učenici obišli su dio Gorskog Kotara: Ogulin, Delnice, Fužine, jezero Bajer, špilju Vrelo, Park šumu Golubinjak i NP Risnjak. Na povratku su posjetili Memorijalni centar Nikola Tesla u Smiljanu. Prirodne ljepote, krajobraz i kotarske čarolije u vazdazelenim šumama očarali su učenike. Bila je to prilika upoznati posebnosti i ljepote gorskog kraja, povezati ih sa nastavnim sadržajima. U slobodno vrijeme družili su se međusobno, igrali sportske igre i planirali večernje zabave. Škola u prirodi iskustveni je oblik nastave i njome učenici razvijaju različite  vještine u drugačijim okolnostima. Upoznaju i uspoređuju različite krajolike svoje domovine. Gorski zavičaj, rodni kraj Ivane Brlić - Mažuranić i Nikole Tesle, svojim prirodnim ljepotama i ostvarenim avanturama na ovoj Školi u prirodi ispričao je divne bajke i pružio učenicima i učiteljima nezaboravne doživljaje! 

          

          

          Pošalji prijatelju Pošalji prijatelju
objavio: Daniel Šantić   datum: 27. 6. 2022.

linkovi

     Prijava i upis u srednje škole

 Pomoć u izboru daljnjeg obrazovanja ili izbora zanimanja

    


Oglasna ploča

e-Dnevnik

 

 

 


Upisi u srednje škole

Kalendar
« Veljača 2023 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
30 31 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
Prikazani događaji


Anketa
E-dnevnik je u odnosu na "stari" način:
Tražilica
preskoči na navigaciju