preskoči na sadržaj

Login
Korisnik:
Lozinka:
dokumenti
malo soli...

Sve što trebam znati o tome kako valja živjeti, što činiti i kakav biti, naučio sam još u vrtiću. Mudrost me nije čekala na vrhu planine, na kraju dugog uspona školovanja nego se krila u pješčaniku dječjeg igrališta.
A evo što sam ovdje naučio:

- Sve podijeli s drugima!
- Igraj pošteno!
- Ne tuci ljude!
- Svaku stvar vrati gdje si je našao!
- Počisti za sobom!
- Ne uzimaj što nije tvoje!
- Kad nekoga povrijediš, ispričaj se!
- Peri ruke prije jela!
- Pusti vodu u zahodu!
- Topli keksi i hladno mlijeko su zdravi!
- Živi uravnoteženo: malo uči, malo razmišljaj, crtaj, slikaj, pjevaj i pleši, igraj se i radi – svaki dan od svega pomalo.
- Svakog poslijepodneva odspavaj!
- Kad iziđeš u svijet, budi oprezan u prometu, drži se za ruke i ne udaljavaj se od svoga druga!
- Ne zaboravi da čudo postoji!
        

 Robert Fulghum

Vijesti

Erasmus+ projekt MedEduc - završna konferencija

U ponedjeljak, 12. srpnja 2021. godine, održana je završna konferencija Erasmus+ projekta MedEduc - Obrazovanje za mediteranski okoliš u organizaciji naše škole, hrvatskog partnera u projektu. S obzirom na situaciju povezanu s virusom COVID-19, konferencija je održana "virtualno", putem platforme ZOOM. 


Konferenciju su pratili stručnjaci i zainteresirani različitih profila: ponajviše prosvjetni djelatnici iz različitih škola, ali i studenti, učenici, poduzetnici u turizmu, predstavnici lokalne samouprave, članovi udruga...  Veseli nas ova raznolikost, jer vjerujemo da su projektni materijali korisni i upotrebljivi i izvan formalnog obrazovnog sustava.

Na konferenciji su predstavljene osnove projekta, i ono još važnije: projektni rezultati, odnosno materijali koji će učiteljima/edukatorima/animatorima olakšati poučavanje, a mladima i učenicima s mediteranskog područja povezivanje sa svojim mediteranskom okolišem.

 Mediteran je danas suočen s brojnim i raznovrsnim prijetnjama i izazovima: ekološkim, ekonomskim, socijalnim… Stoga smo kao svrhu projekta postavili globalno razumijevanje problematike mediteranskog okoliša, odnosa između ljudskog djelovanja i zaštite okoliša, te podršku održivom razvoju Mediterana. Također, projektom se željelo potaknuti razvoj „mediteranske” kulture održivog razvoja među mladima i njihovim učiteljima, odnosno podržati razvoj mediteranske obrazovne zajednice.

Stoga su u projektu razvijeni alati koji su na konferenciji predstavljeni.

Pedagoški referentni okvir za poučavanje o mediteranskom okolišu je teorijski okvir, odnosno dokument u kojemu su sadržaji o Mediteranu grupirani i povezani u nekoliko tema. Konkretizacija smjernica iz teorijskog okvira realizirana je u drugom projektnom proizvodu, Pedagoškom vodiču za aktivnosti, u kojem se nalaze opisi obrazovnih aktivnosti za učenike, usmjerenih na otkrivanje i valorizaciju obalnog i morskog okoliša na Mediteranu, te na razumijevanje ekoloških pitanja i promicanje individualnog i kolektivnog djelovanja građana. Slijedeći nastavne scenarije koji su u vodiču detaljno opisani, učitelji u bilo kojoj mediteranskoj zemlji mogu na zanimljiv i kreativan način poučavati o mediteranskim temama.

Na kraju konferencije sudionicima je predstavljena web stranica projekta na kojoj su dostupni svi projektni materijali. Stranici možete pristupiti preko ove poveznice, i na taj se način pridružiti našoj mediteranskoj obrazovnoj zajednici.

 

          

                          Pošalji prijatelju Pošalji prijatelju
objavio: Daniel Šantić   datum: 16. 7. 2021.

linkovi

     Prijava i upis u srednje škole

 Pomoć u izboru daljnjeg obrazovanja ili izbora zanimanja

    


Oglasna ploča

e-Dnevnik

 

 

 


Upisi u srednje škole

Kalendar
« Svibanj 2024 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
29 30 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31 1 2
3 4 5 6 7 8 9
Prikazani događaji


Anketa
E-dnevnik je u odnosu na "stari" način:
Tražilica

Brojač posjeta
Ispis statistike od 12. 12. 2012.

Ovaj mjesec: 1706
preskoči na navigaciju