preskoči na sadržaj

Login
Korisnik:
Lozinka:
dokumenti
malo soli...

Sve što trebam znati o tome kako valja živjeti, što činiti i kakav biti, naučio sam još u vrtiću. Mudrost me nije čekala na vrhu planine, na kraju dugog uspona školovanja nego se krila u pješčaniku dječjeg igrališta.
A evo što sam ovdje naučio:

- Sve podijeli s drugima!
- Igraj pošteno!
- Ne tuci ljude!
- Svaku stvar vrati gdje si je našao!
- Počisti za sobom!
- Ne uzimaj što nije tvoje!
- Kad nekoga povrijediš, ispričaj se!
- Peri ruke prije jela!
- Pusti vodu u zahodu!
- Topli keksi i hladno mlijeko su zdravi!
- Živi uravnoteženo: malo uči, malo razmišljaj, crtaj, slikaj, pjevaj i pleši, igraj se i radi – svaki dan od svega pomalo.
- Svakog poslijepodneva odspavaj!
- Kad iziđeš u svijet, budi oprezan u prometu, drži se za ruke i ne udaljavaj se od svoga druga!
- Ne zaboravi da čudo postoji!
        

 Robert Fulghum

Vijesti

Eramus+ projektni sastanak u OŠ Pučišća

13. i 14. svibnja 2019. u OŠ Pučišća je održan projektni sastanak Erasmus+  projekta CLI.C.K. for Schools. Na sastanku smo ugostili predstavnike partnera – škola i udruga – iz Grčke, Italije i Francuske.


Projekt je već prevalio polovicu puta, pa smo s partnerima raspravili do sada postignute rezultate. Velik dio intelektualnih proizvoda je završen ili pri kraju. Dokument u kojem je dijagnosticirano stanje obrazovnih politika vezanih uz klimatske promjene posve je završen, u tijeku je njegovo prevođenje na sve partnerske jezike. Pri samom su kraju i scenariji poučavanja o navedenoj temi, koji će biti dostupni svim učiteljima zainteresiranim za klimatske promjene. U tijeku je rad na interaktivnim alatima koji će učenicima na zabavan način približiti kompleksnu temu klimatskih promjena i motivirati ih na dodatno proučavanje, ali i na promjenu ponašanja u smjeru održivosti i poboljšanja uvjeta za život na jedinoj nam planeti. 

Sastanak je bio radni pa smo vremena za razgledavanje imali malo. Ni meteorološka situacija – u skladu s klimatskim promjenama – nije nam bila naklonjena, no našim smo partnerima ipak uspjeli pokazati malo otočne čarolije. Prošetali smo se po vrhu Brača, spustili se preko Škripa u Dol gdje smo uživali u zajedničkom druženju uz tradicionalnu spizu. Obišli smo i Pučišća, posjetili Klesarsku školu i uživali u pogledu na tradicionalnu gradnju, kamene kuće i bile krove

Sljedeći susret partnera održat će se u Grčkoj u studenome ove godine, kada će multidisciplinarni timovi verificirati projektne proizvode.  

Facebook stranica projekta: https://www.facebook.com/click4schools/

      

      

      Pošalji prijatelju Pošalji prijatelju
objavio: Daniel Šantić   datum: 15. 5. 2019.

linkovi

 

  Prijava i upis u srednje škole

 Pomoć u izboru daljnjeg obrazovanja ili izbora zanimanja

   


Oglasna ploča

e-Dnevnik

 

 

 


Upisi u srednje škole

Kalendar
« Kolovoz 2022 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
Prikazani događaji


Anketa
E-dnevnik je u odnosu na "stari" način:
Tražilica


preskoči na navigaciju