preskoči na sadržaj

Login
Korisnik:
Lozinka:
dokumenti
malo soli...

Sve što trebam znati o tome kako valja živjeti, što činiti i kakav biti, naučio sam još u vrtiću. Mudrost me nije čekala na vrhu planine, na kraju dugog uspona školovanja nego se krila u pješčaniku dječjeg igrališta.
A evo što sam ovdje naučio:

- Sve podijeli s drugima!
- Igraj pošteno!
- Ne tuci ljude!
- Svaku stvar vrati gdje si je našao!
- Počisti za sobom!
- Ne uzimaj što nije tvoje!
- Kad nekoga povrijediš, ispričaj se!
- Peri ruke prije jela!
- Pusti vodu u zahodu!
- Topli keksi i hladno mlijeko su zdravi!
- Živi uravnoteženo: malo uči, malo razmišljaj, crtaj, slikaj, pjevaj i pleši, igraj se i radi – svaki dan od svega pomalo.
- Svakog poslijepodneva odspavaj!
- Kad iziđeš u svijet, budi oprezan u prometu, drži se za ruke i ne udaljavaj se od svoga druga!
- Ne zaboravi da čudo postoji!
        

 Robert Fulghum

Vijesti

Kreativni Dan škole

Povodom Dana škole i ove smo godine organizirali kreativnu i istraživačku nastavu na kojoj smo se prigodno bavili lokanim temama. Otkrivali smo osobitosti i zanimljivosti našeg mjesta, analizirali njegovu bogatu kulturnu i povijesnu baštinu.


Dan škole i dan općine Pučišća obilježava sa na dan sv. Jeronima. Stoga su učenici drugog razreda, u sklopu nastave vjeronauka, kroz radionički rad bolje upoznali ovog sveca kao prevoditelja Biblije. Pisali su i ukrašavali njegovo ime napisano na hebrejskom, grčkom i latinskom jeziku i pismu. Motivi kojima su ukrašavali njegovo ime te kviz u kojem su sudjelovali su pokazali što su sve naučili o životu sv. Jeronima i Bibliji kao važnom književnom i vjerskom djelu.

                

 

Učenici petog razreda bavili su se nešto bližom poviješću koja čini dio njihove baštine. Nakon što su na satu hrvatskog jezika pričali o zanimanjima kojima su se bavili njihovi stari, na satu likovne kulture spoznaje o spektru boja iskoristili su pri oslikavanju majica motivima alata za obradu kamena akrilnim bojama. Učenici su uživali u kreativnom procesu, a rezultati su vrlo atraktivni!

                

 

Učenici šestog razreda su uz vodstvo razrednice, učiteljica engleskog i talijanskog jezika, obradili temu poznatih Pučišćana. U skupnom su radu istražili sve o poznatim Pučišćanima, izradili plakat na hrvatskom, engleskom i talijanskom jeziku te na kraju svoj uradak prezentirali razredu na jednom od jezika. Suradnja unutar skupina je bila odlična, pa su i rezultati rada jako dobri.

                

 

Učenici sedmog razreda proučavali su razvoj pučiškog školstva. Kao izvorom služili su se knjigom bivšeg ravnatelja škole Milana Božinovića „Povijest pučiškog školstva“. U skupnom radu istraživali su školstvo u različitim povijesnim razdobljima, odnosno način ustrojstva škole, broj učenika, nastavne predmete koji su se poučavali i druge posebnosti pojedinih razdoblja, a uspoređivali su i izgled školske dokumentacije. Učenici su za zadano povijesno razdoblje izradili prezentaciju koju su potom prezentirali ostatku razreda. Zaključili su da je danas mnogo lakše biti učenik te da imaju puno više mogućnosti nego što su to imali njihovi pranonoti i pranone.

                

 

Osmaši su se bavili temom „Pučišća tijekom Prvog svjetskog rata“. Kroz integriranu nastavu povijesti i matematike radili su na tekstu u kojem su izdvajali i analizirali podatke vezane uz odabranu podtemu (ratna, gospodarska, zdravstvena i socijalna situacija u tadašnjim Pučišćima). Nakon što su pronašli podatke o cijenama namirnica prije i u vrijeme rata, posebno je zanimljivo bilo izračunati postotno poskupljenje u ratnim vremenima. Zaključak je bio da su riža i kakao (čokolada) najviše poskupili od uspoređenih namirnica! I ostale su skupine na kraju istraživačkog dana prezentirale svoja istraživanja, rezultate i zaključke.

                

 

Zaključno, možemo reći da su učenici za Dan škole puno naučili o povijesti svoga mjesta, a pritom  uživali u kreativnoj istraživačkoj nastavi.

 

Sve ovo zaokruženo je i tradicionalnim malonogometnim turnirom održanim u danima uoči Dana škole, na kojem su sudjelovali učenici i učenice od  petog do osmog razreda. Sudionici turnira pokazali su svoje nogometne vještine, ali i zavidnu količinu fair play-a. Na turniru su pobjedu odnijeli učenici osmog razreda.

                  Pošalji prijatelju Pošalji prijatelju
objavio: Daniel Šantić   datum: 20. 10. 2023.

linkovi

     Prijava i upis u srednje škole

 Pomoć u izboru daljnjeg obrazovanja ili izbora zanimanja

    


Oglasna ploča

e-Dnevnik

 

 

 


Upisi u srednje škole

Kalendar
« Svibanj 2024 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
29 30 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31 1 2
3 4 5 6 7 8 9
Prikazani događaji


Anketa
E-dnevnik je u odnosu na "stari" način:
Tražilica

Brojač posjeta
Ispis statistike od 12. 12. 2012.

Ovaj mjesec: 1203
preskoči na navigaciju