2022-07-12 10:44:12

Oproštaj s učenicima osmog razreda

 

U ponedjeljak i utorak, 4. i 5. srpnja., učenici osmih razreda svečano su se oprostili od osnovne škole.

Učenici 8.b razreda u ponedjeljak su završetak svog osmogodišnjeg školovanja obilježili predstavom čija poruka ističe važnost zajedništva, prijateljstva i optimizma. Inspiraciju za tekst i osmišljavanje scene učenici su pronašli u poznatom djelu „Mali princ“ A. de Saint-Exuperyja. Krasnoslovom pjesme „Tvoja staza“ R. Zvrka učenici su željeli poručiti kako uvijek treba slijediti svoj put i ići tragom svojih snova.

Dan kasnije,  u novouređenom školskom dvorištu, učenici 8.a razreda izveli su predstavu „Veliki dogovor“ koju su pripremili s učiteljicom HJ Majom Ćapin. Svojom su nas izvedbom na dopadljiv način podsjetili kako je važno njegovati posebnosti svakog pojedinca te poštivati i uvažavati različitosti.

Nakon predstave, u dvorištu škole upriličena je svečana dodjela svjedodžbi učenicima obaju osmih razreda.

Nakon prigodnih riječi razrednica Silvije Buvinić i Simone Širković Martinić te ravnatelja škole, i učenici su uputili pozdravne riječi svojim učiteljima, zahvalivši im se za sve što su ih naučili.

Jedan je period u životu naših osmaša završen, i pred njima je uzbudljivo razdoblje izbora srednje škole i nastavka školovanja. Želimo im puno sreće i uspjeha!   

 

          

          

          


Osnovna škola Pučišća