2021-09-17 13:10:06

Državni prvak iz naše škole

 

Stjepan Drpić – naš Stipe – uspješan je učenik šestog razreda naše škole, a od prije nekoliko dana i državni prvak u bacanju kugle!

Uz to što je odličan učenik i omiljen u svome razredu, Stipe je i vrlo nadaren sportaš.  Od početka svog školovanja pokazuje velik interes za sport. Ovaj izniman dječak uspješno se i posvećeno bavi nogometom, vaterpolom, stolnim tenisom i atletikom, tj. bacanjem kugle. U svim sportskim aktivnostima postiže zapažene rezultate. U atletici – možda i najtežoj sportskoj aktivnosti  – postigao je izvanredne rezultate. Unatoč tome što na Braču ne postoji atletski klub, postao je prvak hrvatske u bacanju kugle (3kg) do 12 godina!!!

I put do ovog rezultata je impresivan. Za završnicu  se kvalificirao u Makarskoj bacivši osobni rekord od 10.02 m. Nakon toga, svakodnevnim upornim treniranjem osigurao je i pobjedu na Hanžekovićevom memorijalu u Zagrebu, bacivši pobjednički hitac od 9.78 m. Ostat će zabilježeno da je i njegov najlošiji hitac bio bolji od hitca drugoplasiranog bacača. Ovaj nevjerojatan rezultat i izniman trud prepoznali su i seniorski bacači, svjetske zvijezde u toj disciplini, pa mu je nakon memorijala natjecatelj s pobjedničkog postolja darovao svoj pehar!

Naglasimo da je Stipe ovo postigao isključivo svojim trudom, radom i zalaganjem, i to u improviziranim uvjetima; u Pučišćima nema atletskog kluba, ni atletskih terena, niti primjerenog prostora za vježbu. Stipe je trenirao na improviziranom bacalištu, napravljenom uz pomoć trenera, obitelji i prijatelja. Sve to pod budnim okom svog učitelja i trenera Frane Drpića, koji je njegov talent prvi prepoznao i odlučio njegovati. Trud se, očito, isplatio!

Neka Stipina priča bude poticaj i motivacija našim mladim sportašima, ali i svima nama da osiguramo što bolje uvjete svoj djeci koja se žele baviti sportom!

Čestitamo, Stipe, i samo naprijed!

 

                

              


Osnovna škola Pučišća