2021-07-06 12:04:20

Oproštaj četvrtaša od razredne nastave

Četvrtaši naše matične škole, zajedno sa svojom učiteljicom Jelicom, posljednje su  dane nastave proveli aktivno.

Zadnjeg dana u nastavnoj godini, na završnoj svečanosti, u pučišku su valu kuštali. Kroz priče, pjesme, mirise i okuse zavičaja prikazali su rezultate marljivog rada na projektima koje su realizirali kroz sve četiri godine svoga školovanja. Već u prvom razredu zasjala im je Lantierna – kameno svitlo, a kulturu življenja uz more nastavili su proučavati u drugom razredu kroz projekt Bura. U trećem i četvrtom razredu bavili su se mediteranskom prehranom, odnosno vinogradarstvom i vinarstvom u zavičaju.

Začarani svijet svojih najljepših Pučišća i svoga otoka učenici su temeljito istražili. Puno su toga kroz četiri godine proučili, naučili i zapamtili, tako da im nije bilo teško predstaviti rezultate svoga rada. Vjerujemo da će im ove uspomene biti među najljepšim slikama djetinjstva, koje će u njihovim srcima i sjećanjima svijetliti zauvijek.

Za sam kraj, učenici i njihova učiteljica otišli su na izlet – izvanučioničnu nastavu kako bi još malo uživali u zajedništvu, i u ljepotama i bogatstvu svoga otoka. U Škripu, u Muzeju otoka Brača, doznali su puno o povijesti otoka. Nakon toga kozjom su se stazom prošetali do eko etno sela Dol, u kojem su ponovno mogli osjetiti čaroliju staroga Brača.

 

          

          


Osnovna škola Pučišća