2020-03-11 12:13:26

Klimatske promjene - Erasmus+ edukacija

Međunarodni projekt „Cli.c.k for schools“, u kojemu je naša škola partner, započeo je 2017., u vrijeme kada se o klimatskim promjenama i njihovim posljedicama malo govorilo u javnosti. Od toga doba klimatske su promjene, posve opravdano, postale vruća tema. A naš se projekt polako privodi kraju.

Već gotovo 3 godine u našoj se školi uči, istražuje i zaključuje o uzrocima i posljedicama klimatskih promjenama. I to na učenicima jasan i primjeren način, polazeći od uočavanja posljedica klimatskih promjena u svojoj okolini, pa sve do istraživanja načina kako se tim promjenama prilagoditi. Dakle, promišljamo o budućnosti i pripremamo mlade za nju.

Rezultati rada na projektu bit će „Dijagnoza prakse i obrazovne reference“, odnosno detaljan pregled situacije i potreba na razini zemalja partnera u pogledu obrazovanja o klimatskim promjenama. Drugi, još praktičniji proizvod je „Online resursni centar“, koji nudi učiteljima različitih disciplina praktičan pristup poučavanju o ovoj aktualnoj temi. Proizvodi se privode kraju, završni radovi realizirani su na posljednjem zajedničkom stručnom usavršavanju u Grčkoj u siječnju 2020. Tamo su naši učitelji sa svojim kolegama iz Grčke, Francuske i Italije, uobličavali i testirali edukativne alate nastale tijekom projekta. Ovim putem najavljujemo skoro objavljivanje projektnih proizvoda na mrežnim stranicama projekta, kao i završnu konferenciju koja će se održati u travnju.

Više o projektu na FB stranici

   

     


Osnovna škola Pučišća