2019-11-04 11:59:24

Kultura življenja u zavičaju - posjet Sloveniji

U sklopu projekta Kultura življenja u zavičaju skupina učenika naše škole (PŠ Gornji Humac i PŠ Pražnica)  posjetili su PŠ Lipoglav u Sloveniji.

Na uzvratni posjet zaputili su se, pod vodstvom učiteljica Bisere Mihaić i Romane Lučić Lavčević, u nedjelju, 20. listopada. Zaustavili su se prvo u Zagrebu i tamo obišli Trg bana Josipa Jelačića i Botanički vrt. U Ljubljani su ih dočekali ljubazni domaćini i nakon kratkog druženja i čašćenja u PŠ Lipoglav odveli u svoje domove. Kroz nastavu i projektne aktivnosti upoznali su brežuljkasti zavičaj, obišli Magdalensku goru, Županovu jamu, grad Ljubljanu i Muzej lutaka. Sudjelovali su u radionici slame i družili se s vatrogascima i djelatnicima hitne pomoći. Bili su u OŠ Sostro, matičnoj školi domaćina, te gledali lutkarsku predstavu Zvjezdica Zaspanka.

Učenici su stekli iskustvo putovanja autobusom, obišli dva glavna grada susjednih država, uspoređivali primorski i brežuljkasti zavičaj te načine života u njima. Živjeli su u drugim obiteljima te sudjelovali u nastavi kroz jutro i cjelodnevnom boravku. Zbog višestrukih koristi za sve učenike nadamo se da će se ovaj projekt nastaviti i u budućnosti.

 

       

       


Osnovna škola Pučišća