2019-05-15 12:00:17

Eramus+ projektni sastanak u OŠ Pučišća

13. i 14. svibnja 2019. u OŠ Pučišća je održan projektni sastanak Erasmus+  projekta CLI.C.K. for Schools. Na sastanku smo ugostili predstavnike partnera – škola i udruga – iz Grčke, Italije i Francuske.

Projekt je već prevalio polovicu puta, pa smo s partnerima raspravili do sada postignute rezultate. Velik dio intelektualnih proizvoda je završen ili pri kraju. Dokument u kojem je dijagnosticirano stanje obrazovnih politika vezanih uz klimatske promjene posve je završen, u tijeku je njegovo prevođenje na sve partnerske jezike. Pri samom su kraju i scenariji poučavanja o navedenoj temi, koji će biti dostupni svim učiteljima zainteresiranim za klimatske promjene. U tijeku je rad na interaktivnim alatima koji će učenicima na zabavan način približiti kompleksnu temu klimatskih promjena i motivirati ih na dodatno proučavanje, ali i na promjenu ponašanja u smjeru održivosti i poboljšanja uvjeta za život na jedinoj nam planeti. 

Sastanak je bio radni pa smo vremena za razgledavanje imali malo. Ni meteorološka situacija – u skladu s klimatskim promjenama – nije nam bila naklonjena, no našim smo partnerima ipak uspjeli pokazati malo otočne čarolije. Prošetali smo se po vrhu Brača, spustili se preko Škripa u Dol gdje smo uživali u zajedničkom druženju uz tradicionalnu spizu. Obišli smo i Pučišća, posjetili Klesarsku školu i uživali u pogledu na tradicionalnu gradnju, kamene kuće i bile krove

Sljedeći susret partnera održat će se u Grčkoj u studenome ove godine, kada će multidisciplinarni timovi verificirati projektne proizvode.  

Facebook stranica projekta: https://www.facebook.com/click4schools/

      

      

      


Osnovna škola Pučišća